ads

Khamis, 23 Januari 2014

10 di penampang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Suspek Kes Bunuh Di Tawau Ditembak Mati <b>Di Penampang</b> | Suara <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2014 04:51 AM PST

Suspek Kes Bunuh Di Tawau Ditembak Mati Di Penampang

KOTA KINABALU – Seorang lelaki yang disyaki terlibat dalam kes pembunuhan di Tawau tahun lepas, ditembak mati oleh polis di Penampang Ahad malam selepas bertindak agresif dan menyerang polis menggunakan pedang samurai.

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata lelaki berumur 52 tahun yang tidak mempunyai pekerjaan tetap itu ditembak di sebuah rumah yang didiaminya di Kampung Maang, Penampang ketika polis cuba menahannya pukul 10 malam.

"Apabila polis memasuki rumah itu dan memperkenalkan diri, suspek bertindak agresif dengan membakar tilam dan melemparkannya kepada anggota polis.

"Kemudian dia menggunakan (sebilah) pedang samurai untuk menyerang polis," katanya kepada pemberita di sini Isnin.

Beliau berkata pasukan polis terpaksa melepaskan empat das tembakan untuk mempertahankan diri dan suspek mati di tempat kejadian.

Menurut Hamza, sebelum kejadian itu, suspek dikesan memasuki sebuah premis makanan segera di Penampang kira-kira 3.30 petang dan semasa anggota polis ingin menahannya, lelaki itu melarikan diri dengan memandu sebuah kereta.

"Semasa dalam keadaan tergesa-gesa melarikan diri itu, dia melanggar seorang anggota kami. Anggota kami mendapat kecederaan yang agak serius iaitu mungkin mengalami keretakan di bahagian kepala," katanya.

Hamza berkata dengan kematian lelaki berkenaan, kes bunuh di Tawau yang dikaitkan dengan lelaki itu dianggap selesai.

Pada 5 Dis lepas di Tawau, seorang lelaki berumur 24 tahun maut selepas badannya melecur 80 peratus kerana terbakar ketika cuba menghalang seorang suspek berumur 52 tahun daripada membakar rumah yang beliau diami bersama kakaknya (isteri suspek) di Taman Semarak, kira-kira 8.15 pagi. – BERNAMA

NOTA: KEPADA WARGA FELDA YANG MEMPUNYAI PERKONGSIAN, LUAHAN, PENDAPAT DAN CADANGAN UNTUK DIMUATKAN DIDALAM FeldaVoice BOLEH HUBUNGI EDITOR MELALUI EMAIL DI editor.feldavoice@gmail.com

Artikel disiar pada January 20, 2014 - 8:51 pm oleh Nor Azlina Shaari

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved