ads

Ahad, 12 Januari 2014

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :- di kota kinabalu - Google Blog Search

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Tembakan Misteri Di 20 Lokasi <b>Di Kota Kinabalu</b> <b>...</b> - MyNewsHub.My

Posted: 10 Jan 2014 09:39 PM PST


(Sesiapa yang sudi berkongsi maklumat, gambar atau video kejadian … tolong WhatsApp kepada Mynewshub melalui nombor : 013- 2329 971)

Puluhan tembakan misteri dilepaskan di sekitar 20 lokasi di sekitar Kota Kinabalu tengah malam tadi.

Kejadian itu menimbulkan tanda tanya yang keadaan cemas di bandaraya berkenaan.

Setakat ini belum pengesahan akan pihak mana yang bertanggungjawab melepaskan tembakan-tembakan misteri itu.

Tembakan banyak disasarkan ke kawasan umum seperti hotel, bank dan laluan pejalan kaki.

Maklumat awal polis kejadian didalangi 6 lelaki menaiki 3 kenderaan dan tidak melibatkan pengganas Sulu.

Serangan dibuat menggunakan senapang angin dan peluru guli.

Ada yang mendakwa ia berkaitan dengan kumpulan kongsi gelap.

kk 2kk2

Kejadian ini dikaitkan dengan serangan Sulu memandangkan semalam, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mendedahkan terdapat cubaan untuk menyerang Sabah sekali lagi dua minggu lepas.

"Ada satu cubaan pihak asing untuk memasuki Sabah tetapi kita berjaya mematahkan pencerobohan melalui kerjasama dengan pihak berkuasa lain termasuk Angkatan Tentera Malaysia (ATM)," katanya.

Beliau berkata, ekoran insiden itu polis sedang berusaha untuk mempertingkatkan keselamatan di pantai timur Sabah dengan mempergiatkan Ops Cantas Khas.

Situasi keselamatan di Sabah adalaha isu terpenting negara selepas serangan di Kampung Tandao, Lahad Datu pada Februari tahun lepas oleh pengikut yang mendakwa diri mereka sebagai pemerintah Sulu, Sultan Jamalul Kiram III.

Serangan itu mengorbankan 10 anggota pasukan keselamatan, termasuk lapan anggota polis.

Kejadian tembakan misteri malam tadi masih dalam siasatan dan belum ada sebarang maklumat dikeluarkan pihak keselamatan.

(Update : Gambar) Tembakan Misteri Di 20 Lokasi Di Kota Kinabalu Malam Tadi – Angkara Siapa?http://mynewshub.my/wp-content/uploads/lokasi.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/lokasi-150x150.jpgMyNewsHub myHangat

(Sesiapa yang sudi berkongsi maklumat, gambar atau video kejadian ... tolong WhatsApp kepada Mynewshub melalui nombor : 013- 2329 971) Puluhan tembakan misteri dilepaskan di sekitar 20 lokasi di sekitar Kota Kinabalu tengah malam tadi. Kejadian itu menimbulkan tanda tanya yang keadaan cemas di bandaraya berkenaan. Setakat ini belum pengesahan akan pihak...

<strong>(Sesiapa yang sudi berkongsi maklumat, gambar atau video kejadian ... tolong WhatsApp kepada Mynewshub melalui nombor : 013- 2329 971)</strong> Puluhan tembakan misteri dilepaskan di sekitar 20 lokasi di sekitar Kota Kinabalu tengah malam tadi. Kejadian itu menimbulkan tanda tanya yang keadaan cemas di bandaraya berkenaan. Setakat ini belum pengesahan akan pihak mana yang bertanggungjawab melepaskan tembakan-tembakan misteri itu. Tembakan banyak disasarkan ke kawasan umum seperti hotel, bank dan laluan pejalan kaki. Maklumat awal polis kejadian didalangi 6 lelaki menaiki 3 kenderaan dan tidak melibatkan pengganas Sulu. Serangan dibuat menggunakan senapang angin dan peluru guli. Ada yang mendakwa ia berkaitan dengan kumpulan kongsi gelap. <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/kk-2.jpg"><img class="aligncenter size-medium wp-image-228299" alt="kk 2" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/kk-2-225x300.jpg" width="225" height="300" /></a><a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/kk2.jpg"><img class="aligncenter size-medium wp-image-228308" alt="kk2" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/kk2-300x293.jpg" width="300" height="293" /></a> Kejadian ini dikaitkan dengan serangan Sulu memandangkan semalam, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mendedahkan terdapat cubaan untuk menyerang Sabah sekali lagi dua minggu lepas. <strong>"Ada satu cubaan pihak asing untuk memasuki Sabah tetapi kita berjaya mematahkan pencerobohan melalui kerjasama dengan pihak berkuasa lain termasuk Angkatan Tentera Malaysia (ATM)," katanya.</strong> Beliau berkata, ekoran insiden itu polis sedang berusaha untuk mempertingkatkan keselamatan di pantai timur Sabah dengan mempergiatkan Ops Cantas Khas. Situasi keselamatan di Sabah adalaha isu terpenting negara selepas serangan di Kampung Tandao, Lahad Datu pada Februari tahun lepas oleh pengikut yang mendakwa diri mereka sebagai pemerintah Sulu, Sultan Jamalul Kiram III. Serangan itu mengorbankan 10 anggota pasukan keselamatan, termasuk lapan anggota polis. Kejadian tembakan misteri malam tadi masih dalam siasatan dan belum ada sebarang maklumat dikeluarkan pihak keselamatan.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved