ads

Isnin, 30 Disember 2013

10 di kinabatangan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Ammar&#39;s Story: Dari Keningau Ke <b>Kinabatangan</b>

Posted: 16 Dec 2013 08:30 AM PST

Naik Bas Dayana pukul 8.30 pagi dari Keningau. Tambang Dewasa RM60/pax dan kanak kanak RM50/pax. Destinasi adalah, jumpa Pakcik Koji di Kinabatangan.  Astagfirullahhal azimm... perjalanan yang azab bagi anak anak dan nenek serta Maah.. Bas asyiklah berhenti sebab ada masalah teknikal. Ciss,rosak macam tu pun degil jugak tu driver ndak mau tukar bas lain. 
Duduk sebaris 4 orang, Abang Aley dengan Nenek.

Aman dengan Maah. Tidur sudah anak ummi, walhal belum sampai 10 minit perjalanan.. Bangun awal lah katakan.. 

Pukul 5.30 petang, Alhamdulillah selamat sampai di tepi jalan *driver bas lupa berhenti di tempat yang sepatutnya Pakcik Koji suruh turun.. "macam pelancong sesat pulak" Aman cakap.


Aman bersama Abang Aley dan nenek tersayang.. Kesian.. 9 jam perjalanan, tanpa berhenti makan.  
Pakcik Koji blanja makan di Kinabatangan. Apa nama kedai ummi pun tak tau. Ni gambar semua whatsapp Maah aje.

Resthouse @ Kinabatangan. 

Suda sampai tempat istirehat. bilik besar macam ni RM 80 saja oo semalam.
1 katil Queen (mama tengah makan ubat tu)

1 Single.Boleh la... Nenek, Maah, Pakcik Koji, Abang Aley dan Aman happy, ummi pun turut happy di kejauhan.. 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved