ads

Sabtu, 30 November 2013

10 di tawau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


cerita aku : shela abd rohman: Kerjalan <b>di Tawau</b>

Posted: 21 Oct 2013 03:29 AM PDT

10 - 11 Oktober lepas aku g Tawau.

OPSS !! NO.. NO.. NO... Bukan berhoneymoon hokkay ?! Aku outstation. Alhamdulillah... merasa la kerja + jalan-jalan = KERJALAN

Flight kitorang kul 715am. sampai Tawau 10 lebey. (aku tak ingat dah !)

Sampai sana terus gerak g buat kerja. cari lokasi. dan aku memang banyak tido jek dalam keta !
Keesoakan harinya.. baru kitorang pegi jalan-jalan..

Oh ! Lupa.. kitorang menginap di MB Hotel.


lepas breakfast kitorang terus g Pasar Gantung. errr.. Aku pon tak tau apa yang gantung nyer..
Kitorang jalan kaki jek. Tak sampai 5 minit dah sampai dah :)
Ni lah Pasar Gantung ....



Hari ni jugak la aku balik. Flight pukul 615pm. so.. kitorang ada banyak masa lagi untuk menjelajah Bandar Tawau.. 
Lepas pegi Pasar Gantung.. kami semua pegi Pasar Tanjung Tawau.. 




Apa nak cari kat sini ??? 




Ade cerita kat pasar ni.. aku didatangi perempuan yang sedang menyusukan anaknya. datang meminta sedekah. aku kesian sangat tengok anak dia. so aku hulur la sikit. tetiba.. datang dalam 3 -4 orang budak kat aku.. cuit aku.. buat muka garang.. buat isyarat tangan.. mintak duit. uishh !! berdebar aku dibuatnya ! siap tarik lengan baju ! terus aku jalan kat Sharil. eee.... !
ok lepas pegi pasar.. kitorang pegi makan tengah ari. kitorang main redah jek. tips nak cari kedai sedap.. senang je.. cari je KEDAI YANG BANYAK ORANG. hahaha ! memang yang tu ja lan tips nye.. kitorang order NASI LALAP AYAM. semua sama. aku cam tertarik nak try sebab tengok nama dia kan.. maklum la mana la aku penah dengar nama nasi cenggini.. 

lepas makan.. disebabkan jarak antara Pasar Gantung dan Pasar Tanjung Tawau berdekatan..kami balik semula ke hotel. Baru nak check out ! so, boleh bayang la kot.. dekat-dekat ja tempatnya.. Lepas check out... seyes kitorang dah tak tau nak pegi mana dah.. nak ke pulau.. masa tak mencukupi. kitorang ada beberapa jam je untuk balik semenanjung. Tapi bila di Tawau.. seyes.. kitorang dah tak tau nak ke mana.. -_-"
Kitorang pegi Eastern Plaza yang atasnya Hotel Permenade. Jalan-jalan sana.. kitorang rasa macam kitorang je kot yang pegi kat situ.. (selain pekerja kedai la) erm.. maybe jugak sebab ari bekerja..

lepas tawaf sini .. kitorang ada banyak masa lagi.. kitorang g jenjalan kat GIANT. yea.. GIANT ! hahaah! jalan-jalan untuk buang masa sementara nak tunggu flight... kat GIANT aku tak amek gambar la.. sama ja kat semenanjung ni kot... mengada sangat kalau aku nak tunjuk GIANT Tawau semata.. heshhh ! 
Lepas pusing-pusing GIANT.. kitorang terus ke airport. bapakk awal kitorang sampai . HAHA ! dah tak tau nak kemana dah... 



**In shaa Allah kita ketemu lagi ya Tawau ! kali ni nak g Mabul or Samporna pulak ! Mudahan murah rezki aku dan Incit Somi. Amin !! **

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved