ads

Sabtu, 12 Oktober 2013

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Sambutan Ambang Malaysia <b>Di Kota Kinabalu</b> - Tv3

Posted: 15 Sep 2013 09:20 PM PDT

Berita Terkini < Kembali ke Berita Terkini

16 Sep 2013, 12:20pm by Rodhiah Abu Yazid



Di Taman Prince Philip, pantai Tanjung Aru Kota Kinabalu, berlangsung sambutan 50 Tahun Sabah Maju Jaya dalam Malaysia.

Majlis yang disempurnakan Yang Dipertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin, dimulakan dengan acara perasmian rumah tradisi kaum etnik Sabah.

Tun Juhar membaca peristiyharan perasmian sebelum memalu gong sebanyak tujuh kali.

Ini diikuti lawatan ke lima rumah tradisi  iaitu Rumah Brunei atau Teratak Brunei yang menampilkan kebudayaan kaum Brunei Sabah.

Seterusnya ke rumah tradisi kaum Dusun Ranau dikenali Walai Ranau.

Disusuli Rumah Bajau atau "Banso Sama", Rumah Rungus  dan akhir sekali ke rumah panjang suku kaum Murut dikenali "Pahun Sinom-Pipit".

Turut hadir Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman serta menteri kabinet negeri.

Majlis turut dimeriahkan dengan pertunjukan bunga api.


Vitamin Saya: FREE!! Percutian Mewah <b>di Kota Kinabalu</b> Bersama <b>...</b>

Posted: 24 Sep 2013 01:44 AM PDT

Alhamdulillah.....

21-23hb September menjadi antara detik yang paling manis dalam hidup saya, dapat menyertai PERCUTIAN MEWAH SECARA PERCUMA yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee.

Nak tengok gambar-gambar kami di sana??

Jom layanzzzz......

 Sabah ni memang terkenal dengan SEAFOOD. Bukan setakat fresh, tapi juga besar2. Memang kecur liur la bila mengenangkan seafood kat Sabah ni...
Ni hotel tempat kami menginap. Hotel TERBAIKdi KK. Memang 5 STAR la hotel ni.
Memori bersama teman-teman Shaklee, yang selama ini hanya dikenali melalui alam maya sahaja, tapi kali ni dapat beramah mesra, bukan setakat dengan empunya diri malahan keluarga masing2 juga...
Banyak aktiviti2 kami di sana. Antaranya sempat melawat muzium, dinner seafood di restoran seafood terkenal kat KK, aktiviti pantai di Pulau Manukan (snorkeling, banana boat, flying fish, bbq lunch), kemudian GALA Dinner dengan tema 70s. Last sekali sebelum bertolak balik, shopping di Pasar Filipina dan ke kedai yang jual Frozen Fresh Seafood untuk dibawa pulang ke semenanjung.

Oh ya lupa nak cerita. Setiap malam kat sana, setiap kali balik bilik pasti ada hadiah kejutan dari Shaklee kat atas katil kami. Romantik sungguh kan.... heheheh....

Memang beruntung sungguh saya rasa menjadi sebahagian dari team Shaklee. Semua ini dinikmati dengan hanya bermodalkan RM75, dan ada juga caranya untuk mendapat keahlian percuma.

Sebenarnya, ini merupakan salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar Shaklee yang aktif dan memenuhi syarat-syarat yang ditawarkan. Lawatan ke Kota Kinabalu pada kali ini adalah merupakan ganjaran buat kami yang cemerlang pada tahun 2012.
Selain daripada itu, Shaklee turut menawarkan BONUS TUNAI, BONUS KERETA juga BONUS UMRAH buat mereka yang memenuhi syarat-syaratnya. Dan alhamdulillah, semua ini telah saya nikmati, kecuali umrah. Insya Allah untuk tahun ini saya akan berusaha untuk dapatkan ganjaran umrah pula.

Best kan jadi ahli Shaklee ;-)

Jom jadi ahli Shaklee bersama saya dan grup eksklusif kami yang telah melahirkan ramai pemimpin-pemimpin Shaklee yang cemerlang...

................................................................................................................
Sekiranya anda perlukan suplemen Shaklee, anda boleh mendapatkannya dari saya, agen Shaklee Pasir Tumboh, Kota Bharu. Bagi mereka yang tinggal jauh, saya gunakan khidmat PosLaju bagi penghantaran.
Boleh hubungi saya di 019-9890707 ;-)
Ini adalah salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar shaklee yang aktif dan menepati syarat jualan sepanjang tempoh satu tahun. Trip ke KK kali ini adalah ganjaran untuk prestasi tahun 2012. Dan yang PALING BEST ialah semua perbelanjaan kami ke sana nanti dari segi tiket penerbangan, hotel penginapan dan makan2 sepanjang 3 HARI 2 MALAM itu ditaja SEPENUH nya oleh pihak Shaklee Malaysia. Kita cuma bawak duit shopping aje ! :) Apa lagi yang Shaklee tawarkan buat ahli Shaklee yang aktif dan cemerlang?? CASH Bonus - jualan produk setiap bulan CAR Bonus – bonus kereta dalam bentuk tunai CONVENTION – percutian dalam negeri dan pakej Umrah/International Saya dah terima. Anda mahu?? Jom sertai kami jom ! Klik sini untuk info keahlian Shaklee.

Read more at: http://rahsiavitamin.com/2013/07/shaklee-fully-sponsored-luxury-trip-kota-kinabalu.html
Copyright © RahsiaVitamin.Com

Ini adalah salah satu insentif yang Shaklee tawarkan kepada pengedar shaklee yang aktif dan menepati syarat jualan sepanjang tempoh satu tahun. Trip ke KK kali ini adalah ganjaran untuk prestasi tahun 2012. Dan yang PALING BEST ialah semua perbelanjaan kami ke sana nanti dari segi tiket penerbangan, hotel penginapan dan makan2 sepanjang 3 HARI 2 MALAM itu ditaja SEPENUH nya oleh pihak Shaklee Malaysia. Kita cuma bawak duit shopping aje ! :) Apa lagi yang Shaklee tawarkan buat ahli Shaklee yang aktif dan cemerlang?? CASH Bonus - jualan produk setiap bulan CAR Bonus – bonus kereta dalam bentuk tunai CONVENTION – percutian dalam negeri dan pakej Umrah/International Saya dah terima. Anda mahu?? Jom sertai kami jom !

Read more at: http://rahsiavitamin.com/2013/07/shaklee-fully-sponsored-luxury-trip-kota-kinabalu.html
Copyright © RahsiaVitamin.Com

Seminar Skil & Pengurusan Emas <b>di Kota Kinabalu</b> Sabah | Emas <b>...</b>

Posted: 08 Sep 2013 04:47 AM PDT

Salam sejahtera kepada semua pembaca. Di sini admin ingin mewar-warkan perkongsian ilmu pelaburan emas yang akan diadakan khas untuk warga Sabah terutamanya di Kota Kinabalu. Para speaker adalah yang didatangkan khas dari semenanjung, Team RER dan dibawah label Sinar Gold (SG).Kami selaku penganjur, syarikat Amaish Enterprise berbesar hati untuk menganjurkan seminar tersebut pada pertengahan bulan Oktober 2013. Boleh rujuk pada flyer di bawah untk maklumat lanjut.

seminar _KK

Jika seseorang itu punya banyak duit atau modal sekali pun, kalau tiada ilmu untuk melabur, nescaya akan sia-sia apa yang dilaburkan. Penuhkan ilmu di dada sebelum melabur. Untuk maklumat lanjut serta tempahan, boleh hubungi 016-7114262 ( call / sms / WhatsApp). Tempat adalah terhad.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved