ads

Sabtu, 24 November 2012

10 di beluran - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


Teratak 66: SANDAKAN DAN <b>BELURAN</b>

Posted: 21 Nov 2012 09:50 PM PST

       Salam sayang selalu.....sambung cerita kelmarin..hari tu Nekcik dah bawak jalan jalan pasar ikan..kalau melancong takkan nak beli ikan pulak buat souvenir kan..sebelah pasar ikan tu ada kedai nak beli souvenir atau ole ole...di tingkat atas..of koz  kalau sabah ni mestilah mutiara kan..mutiara air tawar ke air masin ke..yang ni Nekcik memang kurang ariflah...Nekcik pun tak beli pun mutiara mutiara ni..( zaman zaman kegilaan acessori ni dah berlalu!!)....adalah 3,4 urat untuk buah tangan..dan FM  sikit..tapi yang satu ni masih menjadi kegilaan..apa ye...tu yang bawah tu!!!
              Biasalah kan..kemana jugak..mesti beli jam..Tokpokcu dah angkat satu!! murah jek..rm45 hengget

           Bukan nyoping pun..baju tak cukup..alasanlah tu..so Nekcik dengan sikecik belilah satu..murah jer 35 hengget  sikecik beli kemeja 28 hengget...taklah mahal kan...
                                  Belilah T shirt untuk anak anak di rumah
                                                                I LOVE SANDAKAN!!!
Depan Balai Polis Sandakan pun tangkap gambar!! Nak jadikan bukti ..kami dah sampai Sandakan disaksikan batu besar tu!!
  Kembara  Nekcik ke Sandakan ni  lebih kepada bermesra bersama keluarga di sini..so dengan waktu yang terbatas..kami puter puter di sekeliling bandar sahaja..tak sempatlah nak jumpa anak cucu di SEPILOK..next time ye!!


 Apa yang Nekcik pegang tu ye?? Itu makanan kegemaran keluarga Nekciik..BURASAK...Kat sini senang dapat pasal ramai orang Bugis..tapi yang ini Nekcik tak beli...Tuan punya gerai tu tengah makan..so Nekcik tanyalah kat mana ada jual..dia kata orang jual tu baru lepas balik...so dengan murah hatinya dia sedekah kat jariah..alhamdulilah...murah rezeki dia..Insya Allah
 Gerai gerai ni di CHECK POINT...selepas bandar Sandakan..Ini on da way nak ke Kota Kinabalu...Alhamdulilah anak sedara Nekcik yang tinggal di KK balik ke Sandakan ( 7 jam perjalan tu) semata mata nak bawak kami ke KK...Pada mulanya plan nak naik bas express je ke KK..sebab tiket balik dari KK..tapi mereka kata nanti tak boleh singgah di Ranau dan Kundasang ...Terima kasih anaknda Nizam dan Yanie serta abang sekeluarga kerana bersusah payah meraikan kami..siap abang berdua ikut ke KK  lagi



                                       3 dara  model ikan!!! Posing tetap posing..tak kira lah bau ikan!!!

                            Gigihnya makcik ni..mengharungi ombak laut untuk mencari rezeki!! Kita menitis air mata melayan OMBAK RINDU!! Satu pengajaran dari sebuah perjalanan!!!!! 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved