ads

Selasa, 21 Februari 2012

10 di lahad datu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


Kejadian Tanah Runtuh <b>Di Lahad Datu</b> | Anjung Maya

Posted: 18 Feb 2012 03:43 AM PST

LAHAD DATU: Dua orang maut, termasuk seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun, apabila rumah di lereng bukit di Kampung Terusan yang mereka diami, tertimbus dan ranap dalam kejadian tanah runtuh, awal pagi tadi.
Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Lahad Datu, Mohd Apandi Mahmod, berkata mangsa pertama, seorang kanak-kanak perempuan dijumpai pasukan mencari dan menyelamat pada jam 10.55 pagi manakala mangsa kedua, seorang wanita dewasa, dijumpai kira-kira jam 11.10 pagi.

Katanya, kedua-dua mangsa yang mempunyai kaitan kekeluargaan yang namanya belum dikenal pasti itu, ditemui di dalam sebuah bilik di dalam rumah yang ranap sama sekali akibat runtuhan tanah dan pokok kelapa sawit serta pohon kayu.

Menurut Mohd Apandi, ketika kejadian, seramai tujuh orang berada di dalam rumah berkenaan namun empat daripadanya berjaya menyelamatkan diri.

Katanya, pihak bomba dimaklumkan mengenai kejadian itu kira-kira jam 2.53 pagi tadi sebelum mengejarkan anggotanya ke lokasi kejadian untuk operasi mencari dan menyelamat.

Operasi mencari dan menyelamat yang disertai anggota bomba, polis dan Jabatan Pertahanan Awam dihentikan kira-kira jam 12 tengah hari tadi. – BERNAMA

Tags: , , ,

DUA MAUT RUMAH DITIMBUS TANAH RUNTUH <b>DI LAHAD DATU</b> <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 10:30 PM PST

Number of View :667

DUA MAUT RUMAH DITIMBUS TANAH RUNTUH DI LAHAD DATU

LAHAD DATU – Dua orang maut termasuk seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun apabila rumah di lereng bukit di Kampung Terusan yang mereka diami, tertimbus dan ranap dalam kejadian tanah runtuh di sini awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Lahad Datu, Mohd. Apandi Mahmod berkata, mangsa pertama, seorang kanak-kanak perempuan ditemui pasukan mencari dan menyelamat pada pukul 10.55 pagi manakala mangsa kedua, seorang wanita dewasa ditemui pada kira-kira pukul 11.10 pagi.

Mohd. Apandi berkata, kedua-dua mangsa yang mempunyai kaitan kekeluargaan yang namanya belum dikenal pasti itu, ditemui di dalam sebuah bilik di dalam rumah yang ranap sama sekali akibat ditimpa dengan runtuhan tanah, pokok kelapa sawit dan pokok-pokok kayu.

Menurut beliau, semasa kejadian, seramai tujuh orang berada di dalam rumah berkenaan namun empat daripadanya berjaya menyelamatkan diri manakala seorang lagi, seorang lelaki dewasa, walaupun terselamat namun cedera parah dan kini dirawat di Hospital Lahad Datu.

Beliau berkata, operasi mencari dan menyelamat yang disertai anggota bomba, polis dan Jabatan Pertahanan Awam dihentikan pada kira-kira pukul 12 tengah hari tadi. – BERNAMA

SUMBER : KOSMO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved