ads

Jumaat, 17 Jun 2011

10 di penampang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


PEKERJA BENGKEL PENGGAL KEPALA RAKAN SEKERJA <b>DI</b> - SILOU BAH INI...

Posted: 10 Jun 2011 08:02 PM PDT

Pekerja Bengkel Penggal Kepala Rakan Sekerja Di Penampang

PENAMPANG, 10 Jun (Bernama) -- Seorang mekanik menetak leher rakan sekerjanya beberapa kali menggunakan parang sebelum memenggalnya sehingga putus dengan pisau pemotong daging di sini Jumaat.

Kejadian itu berlaku kira-kira 9.30 pagi di sebuah bengkel membaiki kereta di Kampung Kandazon dekat sini. Polis tiba di tempat kejadian setelah menerima laporan kira-kira 10 pagi daripada penduduk kampung.

Ketua Polis Daerah Penampang DSP Ratan Kumar Singh berkata suspek, yang dipercayai menghidap penyakit mental, tidak melawan ketika ditahan di tempat kejadian.

Polis turut menemui parang dan pisau pemotong daging yang dipercayai digunakan dalam kejadian itu, katanya kepada pemberita.

Menurut seorang saksi, suspek berumur 30 tahun dan berbangsa Filipina itu pada mulanya bertanya di mana parang diletakkan.

Saksi itu dan seorang lagi rakannya terkejut apabila suspek tiba-tiba menyerang mangsa, Asri Patahudin, 37, dengan menetaknya menggunakan parang di leher beberapa kali.

Mereka berdua cuba menahan suspek tetapi terpaksa meninggalkan tempat kejadian apabila suspek cuba menetak mereka dengan parang tersebut.

"Kami lari keluar dari bengkel dan melihat dari jauh, dan nampak suspek memenggal kepala mangsa. Kami juga nampak suspek membersihkan darah mangsa dengan menyiram minyak hitam dan mencuci parang yang digunakan dengan air," katanya.

Saksi itu berkata suspek kemudian mengheret dan meletak badan mangsa ke dalam sebuah van yang berada di situ manakala kepala mangsa pula dimasukkan ke dalam karung.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved