ads

Ahad, 12 Januari 2014

10 di tawau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Menteri Kerja Raya diminta tinjau jalan <b>di Tawau</b> - Harakah Daily

Posted: 22 Dec 2013 06:50 PM PST

TAWAU: Anggota Parlimen Kalabakan Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh (gambar)  hari ini meminta Menteri Kerja Raya Datuk Fadillah Yusof agar meninjau keadaan jalan raya di Tawau dan Kalabakan.


Ini kerana katanya keadaan jalan di kedua-dua daerah itu amat daif dan memerlukan perhatian segera daripada kerajaan pusat.


Menurutnya jalan yang runtuh di Km 30 Jalan Apas-Balung sejak setahun lalu juga masih belum dibaik pulih.


Jangan tunggu dibangkitkan di Parlimen, baru hendak diambil tindakan, katanya kepada Bernama di sini.


Mengulas pembangunan di Kalabakan, Abdul Ghapur yang juga Ketua Umno Kalabakan berkata beberapa kawasan di daerah itu akan dibangunkan dengan pelbagai kemudahan.


Ini termasuk pembinaan kemudahan rehat dan rawat di persimpangan Luasong, Jalan Kalabakan-Keningau, katanya. - Bernama

Saat Kau Sentuh Hatiku...: Kebakaran Besar <b>di Tawau</b>

Posted: 17 Dec 2013 02:32 AM PST


Di Tawau, orang ramai hanya mampu melihat rumah mereka hangus dijilat api dalam satu kebakaran yang memusnahkan 80 pintu daripada 10 blok rumah di Jambatan 1, Kampung Kurnia Jaya, Batu 4, Jalan Apas di Tawau kira-kira jam 8.30 pagi hari ini dan mengakibatkan ratusan penduduk di situ tinggal sehelai sepinggang.
Dalam kebakaran tersebut, Api dikatakan bermula daripada sebuah kedai runcit yang terletak di bahagian hadapan kampung terbabit sebelum merebak ke hampir keseluruhan kampung daripada blok A hingga ke blok H kampung berkenaan.
Tiga jentera bomba dan tiga kenderan utiliti serta 30 anggota termasuk pegawai telah dikejarkan ke lokasi kejadian. Kebakaran dapat dikawal hampir dua jam. Bomba mengalami kesukaran memadam api disebabkan kedudukan rumah yang rapat dan keadaan berangin ketika kejadian, tetapi keadaan air sungai pasang banyak membantu.

Makan Angin <b>di Tawau</b>, TV9 - kepala bergetar

Posted: 19 Nov 2013 06:15 AM PST


Lamanya kaze ndak balik Tawau huhu...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved